Vinsmagning!

****************

Torsdag, den 13. november kl. 19.00

Middelfart Sparekasse

Buen 7

6000 Kolding

 

Spændende italienske vine i glasset – økologiske og traditionelt dyrkede. 

Italien er på mode inden for design og gastronomi. Denne interesse har nu også bredt sig til landets klassiske vine. Det er helt fortjent, for flaskerne fra de førende slotte er fuldt ud på niveau med de velkendte, klassificerede, franske vine.

Italienerne er tillige store individualister. Denne tendens afspejler sig i vinene. Alle vil derfor kunne dufte og smage forskellene i glasset. Der vil blive smagt en række økologisk dyrkede vine fra greve Saladini i Marche – 28. generation af slægten, der nu har omlagt al produktion til økologi.

Vi fokuserer også på ikke-økologiske vine fra andre førende vindistrikter, fra Piemonte ved Alpernes fod til det centrale Toscana, hvor der smages flere af Italiens pt. mest ombejlede vine, herunder Brunello di Montalcino fra Poggio Antico. Vi hører også lidt om vin & finans.

Aftenens foredragsholder, Mikael Stjerne Nygaard, er bl.a. vinskribent og vinmægler og har et personligt kendskab til mange fremtrædende franske og italienske vinproducenter.

Mikael Stjerne Nygaard er international vindommer ved "Con­corso Enologi­co Internationale", Italiens "nationale mester­skab" i vin, der afholdes hver år i Verona samt Banco d´Assagio i Torgiano, landets næststørste vinsmagning.

Til disse dejlige vine skal vi have smagsprøver fra Osteriet Hinge.

Det meget anerkendte  økologiske gårdmejeri, hvis vision er:

”Det naturlige, Det nære, Det enkle”.

Etik, dyrevelfærd og respekt for naturen – som udgangspunkt for smag, oplevelse og økologi.

De fremstiller de ypperste kvalitetsprodukter.

Dette bliver en aften vi alle kan glæde os til.

Se billeder